top of page

CELLULITE 

Wat is het?

Hoe ontstaan de zichtbare putjes in benen, billen en soms armen en/of buik bij vrouwen? 

Cellulite heeft als primaire oorzaak de bindweefselstrengen die ook wel septas (uitgesproken als septa) worden genoemd. Deze strengen liggen loodrecht in de huid van de spier naar de dermis. Dat is dan gelijk de reden waarom veel vrouwen (meer) zichtbare cellulite krijgen bij aanspannen van spieren. Dan komt door samentrekking van de spier spanning op de streng en trekt deze aan de dermis, oftewel de huid. Hierdoor ontstaat er een zichtbare deuk in de huid.

septas.jpg

Vetopslag

Ook door vetweefsel toename kan er spanning komen te staan waardoor er putjes zichtbaar worden. Door volume toename kan het vetweefsel druk geven op de huid en dus ook de septas. Vetopslag heeft niet altijd te maken met zichtbare cellulite, maar geeft wel een veel grotere kans op het ontstaan ervan.

Vochtretentie

Verder kan overtollig vasthouden van vocht ook zorgen voor meer zichtbare putjes. Omdat afvalstoffen minder goed worden afgevoerd en dit kan samen met vocht tussen vetcellen zorgen voor volume toename. Soms kan dit ook zorgen voor verklevingen in het bindweefsel en daarnaast kan het ook zorgen voor pijnlijke, gevoelige benen.

 

Huidverslapping

Als de huid verslapt, kan er op die manier ook spanning komen te staan op de septas. Door verzakking van de huid, ontstaat er door de zwaartekracht zichtbare putjes. Endermologie werkt, ten opzichte van, velen andere technieken direct op de uitrekking/versoepeling van de septas.

Heel veel factoren hebben (indirect) invloed op deze oorzaken.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan:
 

Hoe ontstaat het:
- is voor 30% genetisch bepaald
- te hoge calorie- en suiker inname
- voeding met weinig voedingswaarde

- gewichts veranderingen
- verteringsproblemen
- onvoldoende beweging
- verourderingsproces

- medicatiegebruik

- slechte nachtrust

- roken
- hormonale disbalans, hormonen worden beïnvloed via voeding, cosmetica, anticonceptie, leverfunctie

- stress (verlaagt het testosteron, bijvoorbeeld door te weinig slapen, tijdens slaap wordt het 
meeste testosteron aangemaakt). Vaak per dag eten geeft het lichaam stres om dit op 
te moeten ruimen

- cellulite op de buik, met name in het onderste gedeelte, wordt vaak gekoppeld aan  spijsverteringsproblemen. Vaak blijkt ook dat veel vrouwen met buik-cellulite een  prikkelbare darm, constipatie of leveraandoening hebben.

Wist je dat:

elk uur stilzitten gelijk zorgt voor spierafbraak!

Plan daarom elk (half) uur een korte bewegingspauze in!

Cellulite behandelen met LPG Endermologie

Veel technieken claimen de vetverbranding en vochtafvoer te stimuleren, waardoor cellulite indirect zou verminderen. Dat is ook zo, maar ook slanke mensen kunnen cellulite hebben, hoe werkt dit dan? Endermologie rekt de septas op door de negatieve druk (aanzuiging van de huid). De septas krijgen hierdoor meer ruimte en zullen minder snel op spanning komen te staan. Daarnaast Heeft Endermologie ook effect op de vetverbranding (+70%) en ook op de vochtafvoer (x3 lymfeafvoer en x4 veneuze bloedcirculatie tot 6 uur na de behandeling). Tot slot werkt Endermologie ook nog eens op de aanmaak van collageen en elastine, waardoor huidverslapping effectief wordt aangepakt.

STIMULATIE LANGS BUITEN VOOR EEN WERKING LANGS BINNEN

De nieuwe gepatenteerde behandelingskop van LPG® combineert de rol en gemotoriseerde klep met een sequentiële aanzuiging, die samen werken om het weefsel diep te stimuleren en te mobiliseren. Deze combinatie zorgt voor een multidimensionale stimulatie om de verschillende fysiologische mechanismen gelijktijdig te reactiveren.

 

Vanaf 3 sessies worden de vetkussentjes afgevlakt (67 %*) en wordt de huid gladder en zachter. 

*Endermologie® DERMSCAN studie 2016

Vanuit het stadium kunnen we 'iets' zeggen over de verwachting van het aantal behandelingen. Dat neemt niet weg dat leefstijl en alle onderliggende oorzaken nog steeds een hele grote rol spelen. We kunnen inschatten of je waarschijnlijk iets meer behandelingen nodig hebt of iets minder (wat we echter nooit precies kunnen garanderen). We kunnen simpelweg niet verwachten dat iedereen hetzelfde reageert op de behandeling. De één kan met 10 behandelingen best al iets zien, voor de ander geldt dat de eerste zichtbare resultaten nog moeten doorkomen, wat niet zo zeldzaam is als we denken.

lpg endermologie

Stadium 1: putjes alleen zichtbaar tijdens knijpen

Deze vorm van cellulite blijft bijna altijd wel zichtbaar, ook met behandelingen. Wil je behandelingen voor andere doeleinden (welzijn, preventief, contouring, strakkere huid, egalere huid, preventief tegen cellulite), dat is natuurlijk wel bespreekbaar.

 

Stadium 2: putjes zichtbaar bij ontspanning, bij zitten/liggen trekt het weg.

Dit stadium is goed te behandelen met Endermologie, en het advies ligt rond de 12 tot 20 behandelingen. Dit kunnen we je nogmaals niet garanderen, en blijven we erop wijzen dat eigen leefstijl daar ook een grote rol in speelt. Een tussenevaluatie na 10 behandelingen is niet het einde van een kuur. 

 

Stadium 3: putjes continue zichtbaar

Dit stadium is ook goed te behandelen met Endermologie, maar houdt rekening met een stuk meer behandelingen. Het aantal behandelingen zal waarschijnlijk boven de 25 liggen. Dus dan kun je begrijpen dat 10 behandelingen nog helemaal niet veel is en nog helemaal geen resultaat op de foto's kan laten zien.

cellulite.png

Waarom heeft de een sneller resultaat dan de ander? 

Hier is natuurlijk meer dan 1 reden voor maar ik kan wel een paar tips geven waar je al op kunt letten.

Er wordt vaak verwacht dat bij iedereen bij 10 behandelingen al resultaat zichtbaar is, helaas is dat niet altijd het geval.

Leefstijl

Ik kan er niet genoeg op blijven hameren. Endermologie stimuleert de vetverbranding, maar daar moet ook iets mee gebeuren. De behandelingen zorgen er in principe voor dat de vetcellen lokaal gevoeliger worden op de vrijlating van energie, dan moet het lichaam wel energie nodig hebben voor het beste resultaat. Daarom is de combinatie van sporten en gezond (& gevarieerd) eten zo belangrijk om het resultaat te behalen. Hetzelfde geldt voor vocht, als je een ongezonde leefstijl blijft aanhouden, zal het lichaam vocht willen blijven vasthoudt. Of als de hormonen sterk uit balans zijn, zullen de strengetjes die cellulite veroorzaken alleen nog maar strakker trekken en diepere putjes creëren. Het is o zo belangrijk om thuis ook aan een gezond lichaam te werken.

 

 • Beperk hoeveelheid en frequentie van het consumeren van koolhydraten.

 • krachttraining! Door krachttraining uit te voeren, komen de hormonen die cellulite kunnen veroorzaken meer in balans.

 • Stressreductie. Stress kan cellulite verergeren.

 • Stoppen met roken, roken kan ook cellulite verergeren.

 • (nutri)cosmetics om de behandelingen te ondersteunen.
  De 14-daagse Stop Celluite kuur 
  bestaande uit 2 zakjes per dag om in te nemen ondersteund exact dezelfde indicaties die cellulite veroorzaken als de behandelingen doen. Het versoepelt het bindweefsel, voert overtollig vocht af en stimuleert de vetverbranding. Daarnaast kun je 1 van de bijpassende body producten inzetten: 
  Voor vetcellulite: Orange Peel Smoothing Complex en voor vochtcellulite: Draining Detox Serum

 • Vochtinname. Drink voldoende water en eventueel LPG Detox tea
  Alhoewel onderzoek het niet direct aantoont dat cellulite vermindert, is water drinken altijd belangrijk om vocht van je lichaam aan te blijven vullen en toxines beter af te kunnen voeren.

 

 

KUUR Endermologie: 1e maand: 2 x per week, vanaf 2e maand 1x per week tot resultaat bereikt is daarna onderhoud 1x per maand. 

 

Voor sneller en het aller beste resultaat combineer je deze behandeling met compressietherapie en of infrarood sporten. Bij combinatie van behandelingen krijg je altijd 10% korting op het totaal bedrag.

De resultaten optimaliseren met endermologie-cosmetica!

Bij deze behandeling is het advies om de Orange peel smoothing complex, Stop Cellulite Dag & Nacht Express en THE BIO MINCEUR EXPRESS J14 LPG te gebruiken.

Orange peel smoothing complex: bevordert de vetafvoer, strijkt cellulitis glad. Deze aanvallende

behandeling, verrijkt met het exclusieve afslankende LPG-complex, maakt vetten vrij en strijkt

vetcellulitis glad, wat typisch is bij een gynoïde morfologie. De technologie Bodyfit® verbetert

de eliminatie van vetten en voorkomt dat er nieuw vetcellulitis.

 

TEXTUUR: rijke emulsie, licht geparfumeerd, aangenaam en niet-klevend, voor een snelle inwerking.

SAMENSTELLING: 5% exclusief afslankend complex van LPG® - 3 % Bodyfit®

TOEPASSING: ‘s Ochtends en ‘s avonds aanbrengen op de doelzones (heupen, billen, dijen, knieën) tot volledige inwerking van het product.

orange peel cellulite creme

Nutricosmetic Stop Cellulite Dag & Nacht Express: defibroseert en ontspant de weefsels,
draineert overtollig water, vermindert de grootte van de vetcel en verbrandt vet

Laat een wijde actie toe op alle factoren van de sinaasappelhuid, dankzij twee dag en nacht

formules die zijn ontwikkeld om synergetisch te werken. 

Zonder conserveermiddel en zonder kunstmatige smaakstoffen.

INGREDIENTEN:

Meloensap: dit wetenschappelijk bewezen actieve ingrediënt maakt het mogelijk om de weefsels uit te

dagen en de voorraadvermindering van vetten te vergroten.

Druiven: natuurlijk drainerend, het wordt met name aanbevolen tegen cellulite

Guarana: helpt bij gewichtsbeheersing en vergemakkelijkt afslanken als onderdeel van een afslankdieet.

Acerola: deze kleine inheemse kers uit Latijns-Amerika is van nature zeer rijk aan vitamine C. Ideaal om vermoeidheid te verminderen.

Curcuma: voorkomt de ophoping van vet en vergemakkelijkt hun voorraadafgifte door de lever.

Melisse: deze plant helpt voor geestelijke ontspanning en lichamelijk welzijn.

Magnesium: dit element helpt vermoeidheid verminderen

Ingrediëntenformule DAG
Oplosbare vezels van tarwe, natuurlijke aroma’s, droog extract van guarana zaad 250mg / stok (bevat: natuurlijke cafeïne toegevoegd 20mg / stick), acerola diksap 180 mg / stok (zoals vitamine C: 24 mg / stick) * Gehalte vaste stof van draf 150 mg / stok, gelyofiliseerd meloensap ingekapselde 20mg / stok (maltodextrine, meloensap gelyofiliseerd, bekledingsmiddel schellak) met SOD-activiteit (superoxide dismutase) 240UI / stok, zoetstof: steviol glycosiden.
* 30% van de voedingswaarden van referenties.

 

Ingrediënten NACHT-formule
Maltodextrine, geconcentreerd sinaasappelsap, natuurlijke aroma’s, magnesiumcitraat, antiklontermiddel: magnesiumcarbonaat (magnesium uit citraat en magnesiumcarbonaat: 56,5mg / stick) *, droog extract van Melissa blad 80mg / stok (zoals de totale hydroxykaneelzuur 11mg / stok waaronder rozemarijn zuur en 5,6mg / stick), droog extract van kurkuma wortelstok 61 mg / stok (Inclusief curcuminoids 57 mg / stick), draf van druiven droog extract 50mg /

stick, gevriesdroogd meloensap ingekapseld 20mg / stok (maltodextrine, gevriesdroogd meloen sap,
bekledingsmiddel: shellac-gom) waarvan SOD (superoxide-dismutase) activiteit 240 IU / stick, zoetstof: steviolglycosiden.* 15% van de voedingswaarde van referentie.

nutricometic cellulite

De THE BIO MINCEUR EXPRESS J14 LPG: gewichtsverlies, vetverbrander, drainage en vertering. Deze thee is een subtiele samenstelling van planten, biologisch fruit en groenten die erkend zijn voor hun slankheids deugden.  Op een inteligente manier geselecteerd zijn deze kwaliteitsingredienten perfect gedoseerd om aan deze thee de LPG werkzaamheid mee te geven.

 

SAMENSTELLING: gemengde biologische ingrediënten en extracten in Frankrijk samengesteld:
groene thee 16%, venkel 14 %, zachte munt 14 % pepermunt 11 %, gember 10 %,
brandnetel 8%, kaneel 7%, guarana 5%, citroen 5%, citroenaroma 10%

 

TOEPASSING: om te genieten van de smaak, het zakje 3 a 5 minuten in het warm water laten drenken. 

2 zakjes per dag gedurende 14 dagen.

lpg nutricosmetica afslanken detox
bottom of page