top of page
coagulatie 1.jpg

 

 

huidoneffenheden verwijderen met coagulatie

Heeft u huidoneffenheden die u graag verwijderd wil hebben? Wij kunnen dit goed behandelen door middel van coagulatie, ook wel thermolyse genoemd..

Coagulatie is een behandelmethode waarbij een klein huidprobleem doelgericht wordt verhit door middel van een haarfijn naaldje die in/op de huidaandoening wordt gestoken. Hierna veranderd de huidaandoening in een korstje en valt er binnen enkele dagen af. Deze methode is zeer veilig. Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methode niet meer nodig, zodat de vorming van littekens wordt voorkomen. Vaak is 1 behandeling al voldoende.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

Gerstekorrels (milia)

Milia zijn hele kleine, onschuldige witte ronde bultjes in het gelaat, vaak rondom de ogen. De oorzaak is niet duidelijk. Mogelijk is er een verstopping van talgklier uitvoergangetjes in de opperhuid. 

Steelwratjes (fibromen)

Fibromen zijn veel voorkomende steelwratjes, vaak gelokaliseerd in de hals of onder de oksels en soms in de liezen of op het ooglid. Meestal voelen ze zacht aan en zijn ze iets gesteeld, soms gepigmenteerd. 

Ouderdomswratten 

Dit zijn veel voorkomende niet-virale wratten die een bloemkoolachtige structuur hebben. Ze zijn in veel verschillende varianten van lichtbruin tot heel donkerbruin. Een ouderdomswrat ontstaat meestal op volwassen leeftijd en meestal vanaf het 50 ste jaar. 

Talgklierhyperplasie (vergroot talgklier)

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Deze volkomen onschuldige huidaandoening komt nogal eens voor bij de ouderwordende huid, waarbij zonblootstelling ongetwijfeld een belangrijke rol speelt. Daarom zien we de huidafwijking voornamelijk in het gezicht. We zien meerdere kleine, gele, ietwat gelobde bultjes. 

Syringomen (bultjes rond de ogen)

Syringomen zijn kleine, goedaardige bultjes die uitgaan van de zweetkliertjes. Verreweg de meeste syringomen worden aangetroffen op de onderoogleden. 

Xanthelasma (cholesterol ophopingen rondom de ogen)

Xanthelasma zijn gelige, ovale plekken, meestal gelokaliseerd rond de ogen. Het zijn plaatselijke vetbultjes die soms worden gezien bij mensen met een te hoog cholesterol.

Dermale Naevi (goedaardige moedervlekken)

Dit zijn verdikte bindweefselbultjes die iets lichtbruin van kleur kunnen zijn. Soms groeit er een haartje uit. Ze worden ook vaak pukkels of heksenpukkel genoemd en bevinden zich vaak in het gezicht op de bovenlip, kin of neus. 

Couperose

Couperose kan ook op uw wangen, neus, voorhoofd en kin voorkomen. Bij couperose liggen wijde bloedvaatjes dicht aan de oppervlakte van uw huid. Hierdoor heeft de huid altijd een rode kleur. Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaatjes in uw huid slapper en wijder worden. De oorzaak hiervan is niet bekend, wel zijn er een aantal verschillende zaken die kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose: erfelijkheid, UV-licht, huidtype: mensen met lichtere huidtypen hebben meer kans te hebben op couperose, wisselende temperatuur

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Maar meestal komen ze voor op het decolleté, gezicht, rug en buik. Ze kunnen 1 tot 5 millimeter groot worden en zijn eenvoudig te verwijderen.

Prijs: 15 minuten € 35 / 30 minuten 65

coagulatie.jpeg
bottom of page