top of page

COUPEROSE

 

 

Wat is het? 
Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes net onder het huidoppervlak.
Couperose kan voorkomen op wangen, kin, neus, hals of decolleté. Het zijn verwijde en gesprongen kleine bloedvaatjes, ten gevolge van vaatwand-verslapping. Grote temperatuurschommelingen kunnen couperose verergeren, maar ook bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol en pittige kruiden kunnen een negatieve invloed hebben. 


Hoe ontstaat het?

Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap en sommige medicatie couperose verergeren. 


Behandeling

Couperose wordt verwijderd door middel van coagulatie, met een klein naaldje worden de kleine bloedvaatjes aangestipt op meerdere plaatsen. Afhankelijk van het te behandelen gebied zullen er meestal een aantal behandelingen nodig zijn. We behandelen maximaal 30 minuten per keer. Na de behandeling ontstaat er een tijdelijke roodheid met soms een lichte zwelling. Enkele dagen erna ontstaan er kleine korstjes. In de meeste gevallen is het resultaat al direct zichtbaar, maar pas als de korstjes ervan af gevallen zijn is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. We passen deze behandeling alleen toe als de buiten temperatuur stabiel is tussen de 8 en 20 graden om te voorkomen dat er teveel druk op de te behandelde vaatjes komt. Tussen de behandelingen dient minimaal 2 weken tijd te zitten.

Prijs: 15 minuten € 35 / 30 minuten 65

bottom of page