top of page
dermarolling_edited.jpg

DERMAROLLER

 

Een dermaroller, ook wel mesoroller genoemd is een schoonheidsapparaat welke is ontworpen voor huidneedling. Dit is een perfecte behandeling van veel huidaandoeningen zoals veroudering (rimpels, verslapping), littekens van bijvoorbeeld acne, striemen, etc. en hyperpigmentatie. De dermaroller wordt gebruikt om uw huid dikker te maken door het regeneratieproces van de huid te stimuleren. Een dermaroller heeft ongeveer 500 kleine naalden die de huid genoeg aanzetten om collageen en elastine productie te stimuleren. Naast de gestimuleerde collageenproductie helpt de dermaroller u ook met het beter gebruiken van uw huidverzorgingsproducten. De minuscule gaatjes die de dermaroller creëert tijdens de needling helpt serum en actieve ingrediënten dieper in de huid op te nemen.

 

Dermarollers zijn veilig voor thuisgebruik indien je de instructies correct opvolgt. De dermaroller naalden zijn lang genoeg om de productie van collageen in de huid te bevorderen, maar ze zijn ook kort genoeg om veilig te kunnen needlen zonder schade aan de huid toe te brengen. Voor de meeste mensen onder ons, is het behouden van de gezondheid van onze huid geen top prioriteit. Dag in en dag uit stellen we onze huid bloot aan vuil, stof, slechte make-up, droge lucht, schadelijke UV stralen, allergenen, vervuiling, en andere schadelijke dingen die het verouderingsproces van de huid versnellen. Met als gevolg dat onze huid er onverzorgd en ongezond uitziet en voelt.

 

De voordelen op een rijtje

Laat uw huid beter moisterizers en serums opnemen. Door minuscule gaatjes te creëren in de bovenste laag van uw huidoppervlak, kan dermarolling er voor zorgen dat schoonheidsproducten beter, sneller en effectiever worden opgenomen diep in uw huid. Zelfs voor de duurste moisturizer is het moeilijk om zulke resultaten te behalen als het alleen maar op de buitenste laag van uw huid zit.

Helpt tegen bultjes, rimpels, acne littekens en striemen. Bent u het zat om oneffen structuur te voelen en te zien op uw huid? Acne, allergische reacties en vuil kunnen er voor zorgen dat onze huid plooit, dit kan leiden tot kleine bulten en kuiltjes. Dermarolling stimuleert uw huid om zichzelf sneller en beter te herstellen.

Creëer een beter canvas voor uw make-up. Zeg vaarwel tegen oneffen huidskleur en donkere plekken. Nadat uw huid er op voorbereid is om meer collageen te produceren, zult u snel merken hoe soepel en glad het is als u bezig bent met uw dagelijkse make-up routine.

Geef uw huid een grotere kans om sierlijk ouder te worden. We willen allemaal onze jeugdige huid behouden wat helaas niet mogelijk is, maar dermarolling is het beste in het vertragen hiervan. Investeren in een goed huidverzorgingsproduct kan er voor zorgen dat u minder dermatologische problemen heeft in de toekomst. Combineer dermarolling met onze serum’s en cosmetica en laat de jaren maar komen.

 

keuze naaldlengte 


Het kiezen van de juiste naalden om te gebruiken op uw huid is de eerste en meest belangrijke stap richting het krijgen van uw gewenste resultaten. Het proces zal niet werken als u de verkeerde naald lengte kiest. Wanneer een roller van 0,2 mm of langer gebruikt wordt, gaat de huid de gemaakte kanaaltjes sluiten met natuurlijk, glad collageen. Om dit te kunnen doen, volgt de huid een proces wat ongeveer 28 dagen duurt. 2 weken na de behandeling komt er een enzym vrij, wat overtollig aangemaakt collageen weer afbreekt. Dat is maar goed ook, anders zou het collageen ongecontroleerd kunnen gaan "woekeren". Een te lange naald is pijnlijker in gebruik en kan meer kwaad dan goed veroorzaken aan uw huid als het te vaak wordt gebruikt.

 

Rollers van 0,2 mm en 0,3 mm.
Deze lengtes hebben geen invloed op de aanmaak van collageen, maar verbeteren de huid op andere vlakken. Deze rollers verstevigen de opperhuid en zorgen dat de huidcellen compacter worden. De huid wordt gladder, voller en glanzender.

 

0,2mm: rosacea (vanwege dunne huid)

0.3mm: betere opname van huidverzorgingsproducten, verbeteren van haargroei aanmaak.
U kunt de 0.3 mm naalden dagelijks gebruiken voor een betere opname van huidverzorgingsproducten.

De 0.3mm komt niet dieper dan de buitenste laag van je huid. Hierdoor wordt er dus geen extra collageen aangemaakt. Voor bijvoorbeeld anti-aging doeleinden is de 0.3mm dus niet geschikt. De voordelen van de 0.3mm dermaroller zijn onder andere dat het crèmes en serums vele malen beter tot de huid laat doordringen en dat ze dagelijks gebruikt kunnen worden. Uw huid wordt dus beter van omdat uw huidverzorgingsproducten beter kunnen worden opgenomen.

0.5mm: rimpels, fijne lijntjes rond de ogen en oppervlakkige littekens en striemen, stimulatie van de aanmaak van collageen, anti-aging, hyperpigmentatie en voor betere opname van huidverzorgingsproducten. De 0.5mm dermaroller is ideaal voor anti-aging doeleinden en voor de behandeling van oppervlakkige acne-littekens of hyperpigmentatie. 0.5mm is de minimale maat die nodig is om extra collageen aan te maken. De 0.5mm dermaroller staat voor minimale pijn en kan om de 3 weken gebruikt worden. Na behandeling van de 0.5mm dermaroller kan het zijn dat uw huid wat roodheid vertoont. Dit is zeer normaal en trekt meestal binnen enkele minuten weg.

1.0mm: grove rimpels, diepe acne littekens, verminderen van rimpels, stimulatie van de aanmaak van collageen, de huid te verbeteren bij littekens en voor betere opname van huidverzorgingsproducten. De 1.0mm is de maximale lengte die wordt aangeraden om op het gezicht te gebruiken. Op het lichaam zelf kan ook de 1.0mm gebruikt worden bij bijvoorbeeld; lichte striae. De 1.0mm mag maximaal om de 6 weken gebruikt worden en de huid zal na de behandeling voor enkele minuten roodachtig zijn. 

1.5 - 2.0mm: striemen, littekens en cullulite. De 1.5mm is niet geschikt voor uw gezicht.

De 1.5-2.0mm wordt alleen aanbevolen voor het gebruik op het lichaam en is geschikt voor het verminderen en vervagen van littekens, striae en cellulite. De 1.5mm wordt aangeraden maximaal om de 6 weken te gebruiken. 

 

Het is heel belangrijk om de de aangegeven tussen periode van de behandelingen op te volgen. Dit is omdat onze huid deze tijd nodig heeft om op de juiste manier te herstellen. U kunt negatieve gevolgen ondervinden als u deze periode niet aanhoudt. Door deze langere interval duurt het dus ook langer voor u resultaat ziet. Vaak zijn er 4-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Contra-indicaties:

ziek gevoel en koorts – gebruik bloed verdunners - actieve herpes- huidkanker- diabetes – emofilie - immunziekte bv sclerodermie (verharding bindweefsel) - zwanger, borstvoeding, hormoonbehandeling - plastische chirurgie - fillers- vertraagde wondgenezing - kleurverandering na wondgenezing - overmatige verhoorning na wondgenezing- litteken na wondgenezing - gebruik roacutane

Bij aanschaf van een dermaroller in onze salon zullen wij u uitgebreid adviseren en informeren over de naal​dlengte, gebruik van de roller en de juiste serum die past bij de behoefte van jouw huid.

Uw huid na needling
Soms kan uw huid rood worden na needling, net zoals na een verbranding door de zon. Het kan ook gevoelig worden of licht gezwollen raken na de behandeling. Dit is heel normaal. Houdt uw behandelde huid goed gehydrateerd door bijvoorbeeld onze serum’s te gebruiken en vermijd direct 

 

bottom of page