Wilt u weten wat een dermaroller is? Lees het onderstaande artikel waar we op een makkelijke manier uitleggen wat een dermaroller is en waarom iedereen het er over heeft.

Wat is een dermaroller nu eigenlijk?

Een dermaroller is een vrij uniek type schoonheidsapparaat welke is ontworpen voor huidneedling therapieën. Dit is een perfecte niet-chirurgische en niet-ablatieve behandeling van veel huidaandoeningen zoals veroudering (rimpels, verslapping), littekens (acne, chirurgische, striae) en hyperpigmentatie. De dermaroller wordt gebruikt om uw huid dikker te maken door het regeneratieproces van de huid te stimuleren. En dit is precies wat uw huid nodig heeft om rimpels en littekens te wissen!

Wat zijn de voordelen van een dermaroller?

U weet nu wat een dermaroller is, maar waarom is het handig voor u? Een dermaroller heeft ongeveer 200 kleine naalden die de huid genoeg aanzetten om collageen en elastineproductie te stimuleren. Naast de gestimuleerde collageenproductie helpt de dermaroller u ook met het beter gebruiken van uw huidverzorgingsproducten. De minuscule gaatjes die de dermaroller creëert tijdens de needling helpt serum en actieve ingrediënten te absorberen tot diep in de huid.

Dus waarom veel geld uitgeven aan dure hoogwaardige cosmetica als ze niet eens in staat zijn om diep genoeg door te dringen in de huid om voeding te bieden die rimpels en littekens kan laten verdwijnen? Dankzij de dermaroller worden uw huidverzorgingsproducten beter opgenomen wat zorgt voor een gezondere en gladdere look.

Belangrijkste voordelen van een dermaroller

Dermarollers zijn revolutionair! Ze doen hetzelfde werk als lasers en andere ablatieve methodes door de productie van collageen te verhogen met minimale schade aan de beschermende laag van de huid.

Dermarollers zijn effectief! In feite zijn dermarollers net zo effectief als lasers, IPL, Thermage en andere soortgelijke behandelingen, maar de prijs is slechts een fractie van wat deze behandelingen kosten.

Dermarollers zijn veilig! De dermarollernaalden zijn lang genoeg om de productie van collageen in de huid te bevorderen, maar ze zijn ook kort genoeg om veilig te kunnen needlen zonder enige schade aan de huid toe te brengen en dat zonder pijn!

Dermaroller voordelen

Iedereen is geboren met een prachtige, glanzende huid, maar weinig mensen kunnen het zo behouden totdat ze oud zijn.

Voor de meeste mensen onder ons, is het behouden van de gezondheid van onze huid geen top prioriteit. Dag in en dag uit stellen we onze huid bloot aan vuil, stof, slechte make-up, droge lucht, schadelijke UV stralen, allergenen, vervuiling, en andere schadelijke dingen die het verouderingsproces van de huid versnellen. Met als gevolg dat onze huid er onverzorgd en ongezond uitziet en voelt.

Natuurlijke huid degeneratie wordt alleen maar erger en overkomt ons sneller als we ouder worden. Die kleine acne plekken die normaal gesproken na een maand weg zijn, blijven nu op uw gezicht als donkere vlekken. De droge plekken rond uw ellebogen en in uw nek worden steeds erger, en ze blijken nooit weg te gaan, ook al gebruikt u veel moisturizer of lotion. De huid is het grootste orgaan van het lichaam, waardoor het ook het meest kwetsbaar is voor harde elementen. Als u zich niet houdt aan een goede huidverzorgingsbehandeling kan uw huid er ouder uitzien dan uw ware chronologische leeftijd.

De voordelen van dermarolling
Voor elk huidprobleem zijn er minstens drie verschillende “must-have” producten te koop als oplossing. Sommige zijn duur, moeilijk in gebruik, en/of niet beschikbaar in de plaatselijke schoonheidswinkel. Anderen werken simpelweg niet zoals omschreven, hoe lang u het ook gebruikt. Met zoveel verschillende keuzes moet u slim zijn in het kiezen van welke producten u gaat gebruiken. Anders wordt het probleem weliswaar erger dan het al is. Gelukkig zijn er huidverzorgingsproducten die werken als beloofd en ze zijn overal ter wereld te koop. Dermarolling producten begonnen als simpele dermatologische apparaten, maar al snel werd het één van de meest vertrouwde huidverzorgingsproducten beschikbaar.

Waarom een dermaroller gebruiken?
Het eerste wat u moet weten over dermarolling of micro-needling is dat het 100% veilig is, misschien zelfs veiliger dan dermatologische behandelingen die u kunt krijgen bij een schoonheidssalon. Dat is omdat dermarolling niet bedoeld is als een invasieve procedure: het enige wat u moet doen is uw huid helpen in het zichzelf herstellen en het natuurlijke huidverjongingsproces stimuleren. Dit kan behaald worden door kleine prikjes te geven op het huidoppervlak met een dermaroller of met een dermastamp. De dermarollers en dermastamps maken de poriën in de huid open, stimuleren de onderste lagen en versnellen de collageen productie. Dermarolling is één van die procedures die voor goed zichtbaar resultaat zorgen direct na de eerste behandeling. Als u nog niet overtuigd bent over de kracht van dermarolling, kunt u hieronder een aantal specifieke voordelen lezen die alleen van toepassing zijn als er gebruik wordt gemaakt van micro-needling:

Dermarolling voordeel #1 – Dermarolling laat uw huid beter moisterizers en serums opnemen. Door minuscule gaatjes te creëren in de bovenste laag van uw huidoppervlak, kan dermarolling er voor zorgen dat schoonheidsproducten beter, sneller en effectiever worden opgenomen diep in uw huid. Zelfs voor de duurste moisturizer is het moeilijk om zulke resultaten te behalen als het alleen maar op de buitenste laag van uw huid zit.

Dermarolling voordeel  #2 – Haalt bultjes, rimpels, acne littekens en striae weg. Bent u het zat om oneffen structuur te voelen en te zien op uw huid? Acne, allergische reacties en vuil kunnen er voor zorgen dat onze huid plooit, dit kan leiden tot kleine bulten en kuiltjes. Dermarolling stimuleert uw huid om zichzelf sneller en beter te herstellen.

Dermarolling voordeel  #3 – Creëer een beter canvas voor uw make-up. Zeg vaarwel tegen oneffen huidskleur en donkere plekken na uw dermarolling behandelingen. Nadat uw huid er op voorbereid is om meer collageen te produceren, zult u snel merken hoe soepel en glad het is als u bezig bent met uw dagelijkse make-up routine.

Dermarolling voordeel  #4 – Geef uw huid een grotere kans om sierlijk ouder te worden. We willen allemaal onze jeugdige huid behouden wat helaas niet mogelijk is, maar dermarolling is het beste in het vertragen hiervan. Investeren in een goed huidverzorgingsproduct kan er voor zorgen dat u minder dermatologische problemen heeft in de toekomst. Combineer dermarolling met onze schoonheidsproducten, en laat de jaren maar komen.

DermaRollers: Collageen-opbouw of niet?
Helaas wordt er soms beweerd dat Rollers van 0,2 mm en 0,3 mm geen effect zouden hebben. Deze lengtes hebben geen invloed op de aanmaak van collageen, maar verbeteren de huid op andere vlakken. Deze rollers verstevigen de opperhuid en zorgen dat de huidcellen compacter worden. De huid wordt gladder, voller en glanzender.
 
Wanneer stimuleert de DermaRoller collageenaanmaak?
Veel mensen vragen zich af wanneer een DermaRoller collageen-aanmaak stimuleert, en wanneer niet.
Wanneer een Roller van 0,2 mm of langer gebruikt wordt, gaat de huid de gemaakte kanaaltjes sluiten met natuurlijk, glad collageen.
Om dit te kunnen doen, volgt de huid een proces wat ongeveer 28 dagen duurt. 2 weken na de behandeling komt er een enzym vrij,
wat overtollig aangemaakt collageen weer afbreekt. Dat is maar goed ook, anders zou het collageen ongecontroleerd kunnen gaan "woekeren".

Littekenbehandeling
Wanneer u vaker dan 1x per maand rolt met 0,2 mm of langer kan in sommige gevallen zelfs een verslechtering van de huidconditie optreden. We zien dan vaak verlies van collageen, omdat er teveel collageen-afbrekend enzym vrijkomt.
Alleen voor het verbeteren van littekens (litteken-collageen!) rollen we 1x per 14 dagen, omdat we dan juist zoveel mogelijk
collageen-afbrekend enzym nodig hebben!

Dermaroller voor striae

Ouderdomsvlekken, rimpels, striae en acne littekens verminderen natuurlijke schoonheid van uw huid. Als u ooit bent geplaagd door één van deze huidaandoeningen op een bepaald punt in uw leven, weet u hoe moeilijk het is om een effectieve, duurzame en redelijk geprijsde oplossing te vinden voor het probleem. Vaak genoeg hebben vrouwen honderden euro`s uitgegeven aan dermatologische behandelingen en producten om iets te vinden wat er voor kan zorgen dat de huidproblemen verdwijnen.

Het goede nieuws is dat er nu een breed scala is aan huidverzorgingsbehandelingen die u gelijk kunt uitvoeren in uw eigen huis om u te ontdoen van deze oppervlakkige oneffenheden. De dermaroller is ontworpen om wonderen te verrichten op elk type huid, kleur en leeftijd. De dermaroller werkt diep in de huid om het natuurlijke verjongingsproces te starten. Hierdoor kan uw huid zichzelf sneller en effectiever genezen, zonder de kunstmatige en invasieve processen die andere dermatologische  behandelingen aanbieden.

Wat zijn de verschijnselen?

Huidstriemen zijn aanvankelijk licht roodpaars en worden later meer wit van kleur. Ze komen vooral voor op de borsten, dijen en onderbuik van zwangere vrouwen en verder bij gewichtheffers en jonge vrouwen die tijdens de adolescentie snel gegroeid zijn. Paarse huidstriemen komen ook voor bij het syndroom van Cushing, een aandoening waarbij het collageen in de huid verdwijnt.

Striae kan eruit zien als kleine, web-achtige hobbels op de delen van het lichaam die het meest zijn uitgebreid toen uw gewicht groeide of toen uw baby groeide. Het kan roodachtig, roze, paars of zilverkleurige zijn, afhankelijk van uw huidskleur. Soms zijn ze niet erg zichtbaar, en het is pas als u uw handpalm over uw lichaam laat lopen dat u voelt dat bepaalde gebieden op de huid verhoogd en gerimpeld zijn.

Pre-behandeling voorbereiding voor de huid

Om te beginnen met het herstellen van uw huid zodat het glad, soepel en elastisch wordt, moet u voorafgaand aan de eerste dermaroller eerst uw huid voorbereiden. U heeft producten nodig die de huid onder en rond uw striae kan versterken en die collageen kunnen initiëren.

Dermaroller biedt hulp

Maak de plekken die u wilt behandelen schoon met een zacht reinigingsmiddel. Rol de dermaroller over het te behandelen gebied, zodat er druk komt om de naalden door te laten dringen in de huid. klik hier voor een specifieke uitleg.Smeer de striemen in met verzachtende oliën, zoals tarwe-kiemolie, sesamolie en dergelijke. De striemen zullen hierdoor niet compleet verdwijnen, maar mogelijk wel eerder vervagen.

 

 

 

Dermaroller voor littekens

Wat is een litteken?
Een litteken is het resultaat van een schade aan de huid waar de diepe laag van de huid gewond is geraakt. Tijdens het genezingsproces gaan speciale geneescellen genaamd fibroblasten naar de verwonding. Deze fibroblasten bedekken het beschadigde gebied en vormen collageen. Collageen is de basis voor littekenweefsel.

Normaal gesproken verzamelen collageen vezels zich op een evenwijdige manier waardoor ze een brug vormen die de wond bedekt. Dit materiaal van collageen wordt continu vervormd tot bijna twee jaar na de verwonding. Ergens in de eerste twee jaar word deze brug van collageenweefsel langzaamaan samengetrokken waardoor de randen van de wond strak naar elkaar toe worden getrokken. Dit proces resulteert in een litteken welke plat en heel dun is. De litteken word dan latent (niet meer “actief”). Als het littekenweefsel grotendeels “latent” is, kost het meer moeite en stimulatie om het weer op te wekken en weer los te maken.

Waarom is een dermaroller voor littekens effectief?

Als we lijden aan littekens op ons lichaam die het resultaat zijn van vroegere verwondingen of onze huid is niet compleet genezen tot de originele staat van de huid voor de schade. Huid needling creëert miniscule huidschade en het initieert het genezingsproces van de littekens. Het moedigt uw huid simpelweg aan om door te gaan met het genezen van het beschadigde littekenweefsel. Dermarolling helpt met het doorbreken van littekenweefsel en het stuurt de huid naar het laatste stadium van genezing. Huid needling met een dermaroller voor littekens is een volledig veilige manier om de huid te behandelen die voor dermale schade zorgt zonder de beschermende huidbarriere weg te halen. Dit maakt het een perfecte manier om het uiterlijk van de littekens te verbeteren in het comfort van uw eigen huis. Dermarolling voor littekens kan op alle huidtypes en kleuren worden gebruikt. Het kan ook overal op het lichaam worden gebruikt (behalve op de oogleden en lippen). Dermarolling helpt om de vezelachtige banden van het collagene littekenweefsel te verzachten en het vermindert het uiterlijk van het litteken en het omringende gebied.

Realistische verwachtingen van litteken vermindering met dermarolling
Het is normaal gesproken niet mogelijk om een chirurgisch, traumatisch of post-verbrandings- litteken helemaal weg te halen. Resultaten kunnen verschillen op basis van het type litteken en uw huidtoestand voor de behandeling. Maar, het is wel mogelijk om het uiterlijk van het litteken sterk te verminderen waardoor het minder zichtbaar wordt. Dermarolling voor littekens kan het uiterlijk verbeteren van acne littekens, kuiltjes littekens en striae. Resultaten van de littekenverminderings behandelingen verschillen onder de dermarollergebruikers; sommige behalen een verbetering van 90% in littekens en andere behalen alleen kleine veranderingen. Maar alle gebruikers van de dermaroller zullen verbeteringen zien.

 

Hoe vaak moet je een dermaroller gebruiken

Één van de meest gestelde vragen die wij horen is hoe vaak de dermaroller gebruikt moet worden. We proberen het vrij eenvoudig te maken voor u om te beslissen hoe vaak u het moet gebruiken op basis van de lengte van de naald van de dermaroller die u gebruikt. Lees verder om erachter te komen hoe vaak u een dermaroller moet gebruiken. Het natuurlijk vernieuwen van de huid kost tijd

Uw huid te vaak needlen zal u niet betere resultaten geven. Waarom niet? Denk er eens over na, het is hetzelfde als wanneer u uw vinger snijdt, het heeft tijd nodig om te genezen. De kleine wondjes gecreëerd door de dermaroller tijdens de huidneedling hebben ook tijd nodig om te genezen en om collageen op te bouwen. Zelfs als ze zo veel kleiner zijn dan een meswond, heeft uw lichaam nog steeds tijd nodig voor het natuurlijke huidgenezingsproces.

 

Huidvernieuwing en het opbouwen van nieuw collageen duurt ongeveer tot 40 dagen na de needling. Dit is ook de belangrijkste periode die u in gedachten moet houden wanneer u beslist hoe vaak u een dermaroller moet gebruiken.

Bekijk hier een schema per aandoening

Frequentie dermarollingbehandelingen gebaseerd op de lengte van de naald van de dermaroller.

0.3 mm dermarollers voor dagelijks gebruik. U kunt de 0.3 mm naalden dagelijks gebruiken voor een betere opname van huidverzorgingsproducten. Deze kleine naalden zullen niet nieuw collageen helpen bouwen, maar u huid wordt er wel beter van omdat uw huidverzorgingsproducten beter kunnen worden opgenomen.

0.5 – 1 mm dermarollers om de collageen productie te stimuleren

Wilt u de verschijning van fijne lijntjes, rimpels, littekens, striae, acnelittekens e.d. verminderen met huidneedling? Dan gebruikt u waarschijnlijk een dermaroller met naalden van minstens 0.5 mm of langer. Deze behandeling wordt aangeraden om maximaal 1x  per 3 weken te doen met 0.5 en 1x per 4-6 weken met de 1mm. Langere naalden helpen met het produceren van nieuw collageen en het stimuleert huidvernieuwing.

1.5 – 2 mm dermarollers om striae, zwangerschapslijnen, stretch marks, diepe rimpels en grove poriën te verminderen

In verband met het herstellend vermogen van uw huid wordt over het algemeen aangeraden om deze naaldlengtes maximaal 1x per 6 weken te gebruiken. Ook zijn deze naaldlengtes niet geschikt voor uw gezicht.

Uw huid behandelen na needling

Soms kan uw huid rood worden na needling, net zoals na een verbranding door de zon. Het kan ook gevoelig worden of licht gezwollen raken na de behandeling. Dit is heel normaal. Houdt uw behandelde huid goed gehydrateerd door bijvoorbeeld onze serum te gebruiken en vermijd direct zonlicht.

De dermaroller gebruiken


 

Wat heb ik nodig naast een dermaroller

Het levend maken van uw huid met de razend populaire en opmerkelijk effectieve dermaroller is een grote stap richting een betere huidverzorging. De dermaroller kan veel voor uw huid doen, maar u kunt niet volledig en alleen vertrouwen op de dermaroller voor al uw huidverzorging.

Het zou een onmisbaar onderdeel van uw huidverzorging moeten zijn, maar u heeft ook andere gewoontes nodig om er zeker van te zijn dat uw rollercan volledig werkt. Als u zich afvraagt wat u moet gebruiken samen met de dermaroller, kunt u hier wat suggesties doorlezen die er voor zorgen dat de behandelingen krachtiger werken.

Gebruik de juiste naaldlengte voor specifieke gebieden en huidverzorgingsproblemen. Het kiezen van de juiste naalden om te gebruiken op uw huid is de eerste en meest belangrijke stap richting het krijgen van uw gewenste resultaten. Huidneedling creëert minuscule gaatjes in uw huid voor de collageen productie, maar ook voor doorbloeding en huidverjonging.

Het proces zal niet werken als u de verkeerde naald lengte kiest. Diepe littekens, striae of acne plekken moeten worden behandeld met langere naalden. Voor het dagelijks onderhoud van uw huid werkt een 0,3 en 0,5 mm naald prima. U kunt ook een dermastamp gebruiken in plaats van een dermaroller.

Hou een serum gereed
Veel dermaroller gebruikers vergeten dit, maar een serum kan een wereld van verschil maken voor uw huid, vooral in termen van regeneratie na de behandeling. De dermaroller serum stimuleert het vernieuwingsproces van de huid door essentiële voedingsstoffen te leveren die uw huid helpen in het vormen van collageen. Binnen een mum van tijd verdwijnt de roodheid, saaiheid en oneffenheid van uw huid. Dit wordt vervangen door een frissere, meer jeugdige, stralende look.

Gebruik genoeg zonnebrandcrème en moisturizer
Naast het stimuleren van natuurlijk collageen en elastine groei, kan huidneedling de huid ook openstellen aan producten zoals uw favoriete zonnebrandcrème en vochtinbrengende crème. Onze huid kan deze producten niet volledig absorberen, hoeveel we er ook van gebruiken. Maar wanneer de poriën volledig zijn geopend kunnen de producten echt diep gaan en efficiënter werken.

 

Welke maat dermaroller heb ik nodig?

0,2mm is geschikt voor Rosacea (vanwege dunne huid)

0.3mm is geschikt voor betere opname van huidverzorgingsproducten, verbeteren van alopecia (haargroei aanmaak)
0.5mm is geschikt voor fijne lijntjes rond de ogen en oppervlakkige (acne) littekens, stimulatie van de aanmaak van collageen, anti-aging, hyperpigmentatie en voor betere opname van huidverzorgingsproducten.
1.0mm is geschikt voor het verminderen van rimpels, stimulatie van de aanmaak van collageen, de huid te verbeteren bij littekens en voor betere opname van huidverzorgingsproducten.

1.5mm is geschikt bij striae, diepe rimpels verminderen, grove poriën en voor betere opname van huidverzorgingsproducten. De 1.5mm is niet geschikt voor uw gezicht.

Vaak denken dermaroller liefhebbers eraan om een dermaroller te kopen met een veel te  lange naald, terwijl ze dit niet nodig hebben. Een te lange naald is pijnlijker in gebruik en kan meer kwaad dan goed veroorzaken aan uw huid als het te vaak wordt gebruikt. Lees verder om beter te begrijpen hoe u een goede keuze maakt als het gaat om een dermaroller.

De ware dikte van uw huid is op het hele lichaam anders. Het dunste gedeelte,ongeveer 0,5 mm dik,  is op de oogleden, terwijl het dikste gedeelte, ongeveer 4 mm, gevonden kan worden op de palmen van uw handen en op de zolen van uw voeten. Verschil in dikte van de huid is ook een belangrijke factor in het kiezen van een dermaroller met de juiste lengte.

Dermaroller maattabel gebaseerd op huiddikte

De onderstaande maattabel is ontwikkeld en gebaseerd op jaren research van de huid. U ziet bijvoorbeeld de aanbevolen dermaroller naaldlengte voor de  verschillende gezichtsgebieden. Alle aanbevolen naald lengten zijn beschreven met het woord “tot” zodat u altijd met een wat kortere naald kunt beginnen, zeker als u pas net begint met dermarolling. Als het probleem dieper in de huid zit, kunt u een langere dermaroller naald gebruiken.

 

Belangrijk:
* Zorg ervoor dat u de dermaroller voor en na gebruik goed reinigt en desinfecteert met 80% alcohol.
* Een dermaroller is voor persoonlijk gebruik en mag u niet uitlenen aan anderen.
* Verzorg uw huid na gebruik met vitamine c, hyaluronzuur of een ander serum.

 

 

Hoe maak je de dermaroller schoon?

Het goed reinigen van de dermaroller is een must als u veilige huidneedling sessies wilt doen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over mogelijke infecties. Lees onze volgende suggesties door om uit te vinden hoe u de dermaroller schoon kunt maken na iedere huidneedling behandeling.

Wat heeft u nodig om de dermaroller schoon te maken?

1.    80% alcohol

2.    Plastic dermaroller houder of een andere kleine cup

3.    Heet stromend water

4.    Papieren doekje

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Over BellaPura

BellaPura is een schoonheidssalon met een persoonlijke sfeer. Je kunt terecht voor huidverbeterende, verstevigende en afslankende treatments voor je gezicht en lichaam door middel van bindweefselmassage met het LPG Endermologie apparaat. Ook voor microneedling en de klassieke facials met met het Japanse merk Utsukusy ben je welkom. 

Goed om te weten: je kunt voor de deur parkeren.

Altijd op de hoogte
  • White Facebook Icon