top of page

Als je kleren niet meer lekker zitten…

Je merkt vaak het eerst dat er iets moet gebeuren als je kleren niet meer lekker zitten. Dat is voor veel mensen een belangrijk signaal om het roer om te gooien. Misschien geldt dat ook voor jou, lees dan nog even door. Andere belangrijke alarmsignalen zijn een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes 2, een trage schildklier of darmklachten. Als je dit soort gezondheidsklachten hebt, is het vijf voor twaalf en kun je het beste zo snel mogelijk een paar eenvoudige veranderingen in je leefstijl aanbrengen.

Tegenwoordig zijn veel mensen vermoeid en uitgeput. Dat heeft vaak te maken met stress en ook met slechte voeding en te weinig beweging. Je lichaam heeft tijd nodig om aan gezond eten en een gezonde lifestyle te wennen, maar als je er mee begint kun je je al snel beter gaan voelen. Elk lichaam is anders en de resultaten verschillen per persoon, maar door gezond te eten geef je je lichaam zoveel mogelijk kans in balans te komen.

De meeste mensen eten verkeerd…

De meeste mensen die willen afvallen eten totaal verkeerd. Vaak veel te weinig en de verkeerde dingen op het verkeerde moment, zoals Activia, Optimel en Cruesli. Het gekke is dat veel mensen denken dat deze fabrieksproducten, vaak met het label “light” erop juist gezond zijn en dat je ervan afvalt… dat is een groot misverstand! Geen wonder dat je niet afvalt of na een dieet weer net zo hard aankomt.

 

Gezond afvallen doe je zo

Het is echt veel beter om weer gezond te leren eten en een gezond voedingspatroon te ontwikkelen. Met natuurlijke producten, in de juiste verhouding op het juiste moment en voldoende beweging. Veel mensen die willen afvallen gaan op een streng dieet met te weinig eten of bijvoorbeeld alleen maar eiwitten en vetten. Om te beginnen hou je het niet vol en het is slecht voor je gezondheid. Maar het ergste komt nog….. Daarna kom je twee keer zo hard weer aan! Als je je lichaam op een gezonde manier voedt, heeft dat effect op je huid, haar en uitstraling.

bottom of page