Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit ter wereld, van alle eiwitten in ons lichaam bestaat 30 procent uit collageen. We zien het terug in het bindweefsel van onze huid, gewrichten en zelfs in onze organen. Bovendien behoudt collageen de stevigheid van onze huid. Tussen je twintigste en vijfentwintigste levensjaar neemt de hoeveelheid en aanmaak van collageen af. Geen goed nieuws voor je huid!

20’er

Vrije radicalen vallen     huid aan.  

30’er

Vrije radicalen vallen huid aan.  

40'er 

Eerste tekenen van veroudering verschijnen.

50'er

Verandering

van elasticiteit en 

vochtbalans in de huid.

> Collageen vermindert rimpels, cellulitis en striae

> Collageen versterkt botten, gewrichten en kraakbeen

> Collageen geeft haar en nagels een boost

> Collageen herstelt de maag- en darmwand

Verschillende types collageen

Er zijn verschillende types collageen die het lichaam op verschillende manieren ondersteunen. Niet elk collageen is hetzelfde omdat het gewonnen wordt uit verschillende natuurlijke bronnen, verschillende verwerking methoden en heeft afhankelijk daarvan meer of minder effect.

Wat is natief collageen? 

De structuur van het collageen is intact gebleven in tegenstelling tot peptide collageen oftewel hydrolisaat. (verknipte stukjes). Doordat het dus niet om hydrolisaat of peptiden gaat, is de ADH van natief collageen ook anders. Waar je bij hydrolisaat of peptiden gemiddeld 6 tot 12 gram per dag nodig hebt, heb je bij natief collageen al vanaf 40 mg resultaat.

Welk collageen moet ik kiezen?

Collageen kan gewonnen worden uit verschillende natuurlijke bronnen zoals vissen, dieren en planten, waarbij het collageen van vissen en dieren het meest overeenkomt met die van de mens. Echter, toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek of het fokken van dieren bevatten ingrediënten die je als mens niet binnen zou willen krijgen. Voor een puur collageen product is het daarom van belang dat collageen wordt gewonnen uit een natuurlijke bron zonder ongewenste toevoegingen zodat je een natuurlijke vorm van collageen binnenkrijgt. Viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen omdat deze het meest overeenkomt met die van de mens. Viscollageen is een betere keus ten opzichte van andere dierlijke of plantaardige collageen soorten. Daarnaast zijn er nog verschillende types collageen die elk in meerdere of mindere mate ondersteuning bieden aan het lichaam.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Goed om te weten: je kunt voor de deur parkeren.

Altijd op de hoogte