images (1).jpeg

infraroodtraining !

Infraroodtraining is uniek in de regio. De 32 infraroodlampen zorgen ervoor dat je tot wel 5 keer zoveel calorieën verbruikt dan met een normale trainingssessie. Infraroodtraining is dus 5 keer zo effectief.

Verbruik tot ca. 1500 kcal in slechts 20 minuten per sessie.

Tot 5x meer calorieverbruik

Gewicht- en centimeterverlies

Vermindering van cellulite

Verbeterde doorbloeding

Ontgifting en zuivering

Verbetering algehele gezondheid

Infraroodtraining bevordert de vetverbranding en lymfestroom en stimuleert de aanmaak van collageen.

Het draagt bij aan omvang- en cellulite vermindering, een mooiere en jongere huid en een gezonder lichaam.

 

 

Hoe werkt Infraroodtraining

Je neemt plaats op een crosstrainer in een infraroodcabine. De instelling van het trainingsprogramma passen wij aan op jouw conditie en gezondheidstoestand. De infraroodcabine met 32 lampen levert meer dan 4500 watt aan infraroodstraling. Tijdens de infraroodtraining verhoogd de lichaamstemperatuur, het zogenaamde ‘heat stress-effect’. Voor 1 gram zweet verbruik je ongeveer 0,5 kcal! Hierdoor verbruik je tot 5x meer calorieën dan met een normale trainingssessie. Een sessie van 20 minuten infraroodtraining staat dan ook gelijk aan 20 km hardlopen.  De infraroodstraling stimuleert het zweten en verhoogt de bloedcirculatie. Dit is een goede manier om van schadelijke stoffen af te komen. Je zweet afvalstoffen en gifstoffen uit. Daarnaast vindt er een snellere vetverbranding plaats en extra aanmaak van collageen. Collageen is de natuurlijke stof in de huid die ervoor zorgt het verouderingsproces van jouw huid tegen te gaan. 

Infraroodtraining kan ook bijdragen aan pijnbestrijding, herstel van sportblessures en meer. Infrarood lichttherapie wordt al lange tijd ingezet tegen depressies. Je zult je na de eerste sessie gelijk beter voelen. 

infrarood_sporten.jpg

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Infraroodtraining en een gewone cardiosessie?

Elke infraroodcabine heeft 32 infraroodlampen. Door de dieptewarmte van deze 32 lampen verhoogt de lichaamstemperatuur, het zogenaamde ‘heat stress-effect’. Het gevolg is dat je meer gaat zweten. Om te kunnen zweten moet het lichaam hard werken. Je lichaam verbruikt ongeveer 0,5 kcal om 1 gram te transpireren. Hierdoor verbruik je tot 5x meer calorieën dan met een normale trainingssessie. Een sessie van 20 minuten infraroodtraining staat dan ook gelijk aan 20 km hardlopen.

 

Hoelang duurt een trainingssessie?

Een trainingssessie duurt 20 minuten.

Raak ik alleen vocht kwijt?

Nee, zeker niet. Natuurlijk verlies je veel vocht. Hoe meer vocht je verliest hoe beter. Het lichaam moet namelijk heel hard werken om te kunnen zweten. Om 1 gram zweet de produceren verbruikt het lichaam ongeveer 0,5 kcal. Hoe meer je zweet, dus hoe meer vocht je verliest, hoe harder het lichaam heeft moeten werken. Heb je een goede zweetproductie zal je dus heel veel calorieën verbruiken. Heb jij moeite met zweten? Geen probleem! Zweten kun je leren. Infraroodtraining is ideaal om de zweetklieren te stimuleren, zodat je op den duur meer zweet gaat produceren.

Hoeveel calorieën verbruik ik met een trainingssessie?

Per sessie kun je tot wel 1500 kcal verbruiken.

Hoeveel gewichtsverlies kan ik bereiken?

Ieder lichaam is anders. Hoeveel gewichtsverlies je kunt bereiken is onder andere afhankelijk van de hoogte van het vetpercentage, de stofwisseling (snel/traag), leeftijd etc. Natuurlijk is het resultaat wat je kunt behalen ook afhankelijk van jouw eigen leefstijl. Oftewel: de juiste voeding is heel belangrijk. 

 

Hoe vaak moet ik trainen per week?

Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke doel. Maximaal 1 tot 2 keer per week.

 

Wat draag ik tijdens een trainingssessie?

Wij adviseren een T-shirt + sportbroek/legging te dragen tijdens de infraroodtraining. Het liefst wat strakkere kleding voor maximale effectiviteit van de infraroodstraling. 

Graag het volgende meenemen:

  • Sportkleding (t-shirt/sportlegging)

  • Schone sportschoenen

  • Handdoek

  • Bidon                                      

  • Zweetbandjes

  • Extra ondergoed en sokken

  • Optie: shape ware (bij ons te verkrijgen)

 

Hoe kan ik mijn resultaat behouden?

Doel behaald? Belangrijk is om je aan je gezonde leefgewoonten te houden en om voldoende beweging te krijgen. Heb je tijdens het afvallen alcohol en snoep geminderd? Dan is het slim om dit te blijven doen, anders komen de kilo’s er uiteraard weer snel bij.

 

Is Bellapura een sportschool?

Nee! Bellapura is een salon voor bodyshaping en anti-aging. We zijn kleinschalig, waardoor er maximaal 1 persoon tegelijk kan sporten. Wij werken alleen op afspraak, dus de infraroodcabine wordt speciaal voor jou gereserveerd. De infraroodcabine is meteen beschikbaar voor jou op de afgesproken tijd.

 

Wat kost het?

Losse sessie 20 min € 25,-

Kuur 10 +2 € 250 

Jaarabonnement 1x p.w. €   75,- p.m.

Jaarabonnement 2x p.w. € 105,- p.m.

Combinatie van behandelingen altijd 10% korting op het totaal bedrag.
Voor een sneller en mooier resultaat kan je infraroodtraining combineren met LPG Endermologie of Compressietherapie.
Samen kijken we wat het beste bij jouw doel past.

Advies bij een kuur:

1e maand 2 sessies per week

vanaf 2e maand 1/2 sessies per week afhankelijk van jouw doel.