top of page
infrarood_sporten.jpg

infraroodsporten

Infraroodtraining is uniek in de regio. De 32 infraroodlampen zorgen ervoor dat je tot wel 5 keer zoveel calorieën verbruikt dan met een normale trainingssessie. Infraroodtraining is dus 5 keer zo effectief. 

Verbruik tot ca. 1500 kcal in slechts 30 minuten per sessie.

Tot 5x meer calorieverbruik

Gewicht- en centimeterverlies

Vermindering van cellulite

Verbeterde doorbloeding

Ontgifting en zuivering

Verbetering algehele gezondheid

Infraroodtraining bevordert de vetverbranding en lymfestroom en stimuleert de aanmaak van collageen. 

Het draagt bij aan omvang- en cellulite vermindering, een mooiere en jongere huid en een gezonder lichaam.

(eenmalig per klant)

De IR100 infraroodtraining is een compleet systeem specifiek ontworpen om effectief en versneld vet te verbranden en omvang te verliezen. Hoogstaande technologie en gebruiksvriendelijkheid zorgen voor een snel succes. U kunt op topsnelheid gewicht verliezen met de revolutionaire, innovatieve infrarood cabines. In combinatie met AVI-SLANK wel 1 tot 2 kledingmaten per maand en 6 tot 8 kilo in de 1ste maand mogelijk. Deze manier van gewichtsverlies is een gezonde manier daar u 75% tot 90% puur vet verliest.

 

Wat is infrarood?

Infraroodstraling is een veilige energievorm die natuurlijk voorkomt en objecten opwarmt door middel van een proces dat lichttransformatie wordt genoemd. Het wordt ook wel stralingswarmte of stralingsenergie genoemd. De directe lichttransformatie verwarmt alleen objecten, niet de lucht eromheen. De energie dringt tot 4 mm door in het lichaam en heeft talloze positieve effecten op de huid, het lichaam en de vetcellen. Infrarood of infrarode straling, is een voor het oog niet waarneembare elektromagnetische straling.

 

Wat doet infrarood?

De sessie is een zweettherapie die ervoor zorgt dat u tot 5 keer meer calorieën verbruikt dan normaal, zodat u sneller en makkelijker gewicht en omvang verliest. Dus 5x zo effectief als een normale trainingssessie. Infrarood werkt ontgiftend. Verder is infrarood uitstekend voor uw humeur. U zult u top voelen, gelijk al na de eerste sessie. De doorbloeding verbetert, de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en de huid wordt diep gereinigd. U zult een merkbare verbetering zien in uw huidtextuur door het gebruik van infrarood. Ontgift uw lichaam met infraroodbelichting en profiteer van een natuurlijke gezondheid.

 

Natuurtherapeuten bevestigen dat zweten een uitstekende manier is om schadelijke stoffen kwijt te raken. Infraroodwarmte biedt dit voordeel onder een comfortabele temperatuur. Daarnaast is bewezen dat infrarood kan bijdragen aan pijnbestrijding, herstel van sportblessures, artritis en meer. De energie van infrarood dringt tot 4 mm door in het lichaam en heeft talloze positieve effecten op de huid, het lichaam en de vetcellen. Zelfs uren na de training gaat de vetverbranding verder. 

 

De vetreserves isoleren de kou en de hitte. Door het gebruik van infraroodstraling worden zelfs de diepste vetreserves bereikt, maar de warmte kan het lichaam niet uit. Hierdoor dient het lichaam zichzelf te koelen, wat zorgt voor meer energieverbruik (v.b. een huis met airco, hoe heter het is in het huis hoe langer een airco moet draaien en dus meer energie verbruikt). We zorgen er dus voor dat het lichaam zich in een “heat stress” situatie bevindt. Een lichaam welke koorts bestrijdt heeft ook meer energie nodig en verbruikt hierdoor meer calorieën dan een gezond persoon. We ervaren de infraroodstraling als plezierig en heilzaam. U voelt de hitte niet aan de buitenkant van de huid, de epidermis. U ervaart het dus niet als te heet en is geen kans op verbranding.

 

A-straling

Zorgt dat de bloedtoevoer wordt verhoogd en de stofwisseling wordt gestimuleerd. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen effectiever vervoerd worden naar de weefsels, waardoor gifstoffen eenvoudiger verwijderd kunnen worden. A-straling heeft ook een positief effect op sommige specifieke ziektesymptomen. Infrarood kan helpen om eenvoudi- ger in slaap te vallen, om bewegingsvrijheid te verbeteren en om pijn aan gewrichten en ontstekingen te verminde- ren. Daarnaast hebben we ook goede resultaten gezien bij het gebruik van infrarood bij het behandelen van spat- aderen. Ook cellulite kan succesvol verminderd worden door het gebruik van A en B-straling.

 

B-straling

Deze straling dringt door tot de dermis. Daar wordt het lymfestelsel bereikt en het ontgiften in gang gezet. Bovendien bevat de dermis al een groot gedeelte van het vet.

Stimuleert met name de aanmaak van collageen waardoor de huid verjongt.
 

Ervaringen met hardlopen

Mensen vallen snel af in het gezicht op de borst en bovenarmen wanneer men regelmatig rent. De bovenbenen zul- len nagenoeg hetzelfde blijven. Pas nadat al het andere vet verbrand is zal het vet op moeilijk bereikbare plaatsen worden verbruikt. Omdat de bovenbenen verder van het hart zijn is de bloedcirculatie minder goed dan op de buik. Hierdoor blijven de bovenbenen koud zelfs onder het rennen.

Levensstijl. U verliest een enorme hoeveelheid vocht tijdens en na de training. Zorg ervoor dat u heel veel water drinkt gedurende de sessie. Minimaal 1⁄2 liter water tijdens de sessie en een 1⁄2 liter terwijl u bijkomt. 

Verlies van 6 tot 8 kg per maand is een realiseerbaar doel. Om dit daadwerkelijk te kunnen bereiken is het belangrijk dat u gezond eet en voldoende drinkt. Per kilogram lichaamsgewicht wordt 30 ml vocht per dag aanbevolen. Met een max van 2,5 liter per dag over de gehele dag verdeeld.

Belangrijke factoren tijdens een kuur zijn:
• Beperk de consumptie van suikers
• Beperk de consumptie van koolhydraten en verkeerde vetten • Verhoog het Omega-3 vet niveau
• Vermijd de consumptie van alcohol

Zelf meenemen:
• Bidon
• Schone sportschoenen 
• T-shirt, sportbroek & sokken
• Extra ondergoed en sokken
• een handdoek
• Zweetbandjes
• Eventueel douchespullen (het is beter om thuis te douchen om de warmte zolang mogelijk vast te houden)

• Zorg vóór de training voor een sanitaire stop
 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Infraroodtraining en een gewone cardiosessie?

Elke infraroodcabine heeft 32 infraroodlampen. Door de dieptewarmte van deze 32 lampen verhoogt de lichaamstemperatuur, het zogenaamde ‘heat stress-effect’. Het gevolg is dat je meer gaat zweten. Om te kunnen zweten moet het lichaam hard werken. Je lichaam verbruikt ongeveer 0,5 kcal om 1 gram te transpireren. Hierdoor verbruik je tot 5x meer calorieën dan met een normale trainingssessie. Een sessie van 30 minuten infraroodtraining staat dan ook gelijk aan 30 km hardlopen.

 

Hoelang duurt een trainingssessie?

Een trainingssessie duurt 30 minuten.

Raak ik alleen vocht kwijt?

Nee, zeker niet. Natuurlijk verlies je veel vocht. Hoe meer vocht je verliest hoe beter. Het lichaam moet namelijk heel hard werken om te kunnen zweten. Om 1 gram zweet de produceren verbruikt het lichaam ongeveer 0,5 kcal. Hoe meer je zweet, dus hoe meer vocht je verliest, hoe harder het lichaam heeft moeten werken. Heb je een goede zweetproductie zal je dus heel veel calorieën verbruiken. Heb jij moeite met zweten? Geen probleem! Zweten kun je leren. Infraroodtraining is ideaal om de zweetklieren te stimuleren, zodat je op den duur meer zweet gaat produceren.

Hoeveel calorieën verbruik ik met een trainingssessie?

Per sessie kun je circa 1500 kcal verbruiken.

Hoeveel gewichtsverlies kan ik bereiken?

Ieder lichaam is anders. Hoeveel gewichtsverlies je kunt bereiken is onder andere afhankelijk van de hoogte van het vetpercentage, de stofwisseling (snel/traag), leeftijd etc. Natuurlijk is het resultaat wat je kunt behalen ook afhankelijk van jouw eigen leefstijl. Oftewel: de juiste voeding is heel belangrijk. 

 

Hoe vaak moet ik trainen per week?

Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke doel. Maximaal 2 keer per week.

 

Wat draag ik tijdens een trainingssessie?

Wij adviseren een T-shirt + sportbroek/legging te dragen tijdens de infraroodtraining. Het liefst wat strakkere kleding voor maximale effectiviteit van de infraroodstraling. 

Graag het volgende meenemen:

 • Sportkleding (t-shirt/sportlegging)

 • Schone sportschoenen

 • Handdoek

 • Sokken (normale, geen sneaker sokken)

 • Extra ondergoed en sokken voor na het sporten

 • Oortjes (bedraad)

 • Bidon                                      

 

Hoe kan ik mijn resultaat behouden?

Doel behaald? Belangrijk is om je aan je gezonde leefgewoonten te houden en om voldoende beweging te krijgen. Heb je tijdens het afvallen alcohol en snoep geminderd? Dan is het slim om dit te blijven doen, anders komen de kilo’s er uiteraard weer snel bij.

 

Is Bellapura een sportschool?

Nee! Bellapura is een salon voor bodyshaping en anti-aging. We zijn kleinschalig, waardoor er maximaal 1 persoon tegelijk kan sporten. Wij werken alleen op afspraak, dus de infraroodcabine wordt speciaal voor jou gereserveerd. De infraroodcabine is meteen beschikbaar voor jou op de afgesproken tijd.

Wat kost het?

Losse sessie 30 min € 25

10x 30 min € 170

Abonnement voor een half jaar 1x p.w. € 56 p.m.

Abonnement voor een half jaar 2x p.w. € 79 p.m.

Advies bij een kuur: 

1e maand 2 sessies per week

vanaf 2e maand 1/2 sessies per week afhankelijk van jouw doel.

VOORDELEN BIJ EEN ABONNEMENT:

 • korting op een Cryo behandeling van € 140 voor € 59

 • korting op een EMS behandeling van € 90 voor € 59

 • korting op een LPG behandeling van € 60 voor € 49

 • 5% korting op producten

In sommige gevallen is infrarood sporten niet mogelijk.

Wilt u weten of dat voor u van toepassing is klik dan hier

bottom of page